keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Tarroja.Muutamia luonnoksiani SKAL ry:n (Suomen Kuljetus ja Logistiikka ry) järjestämään tarrakilpailuun, jolla haettiin uudenlaista vuositarraa.Kyseessä siis jäsentarra, jonka kuljetusalan edunvalvontaa hoitavan järjestön jäsenyrittäjät liistraavat yrityksensä kuorma-autoihin jäsenyyden merkiksi. Tarraan haluttiin kilpailulla uutta ilmettä, koska se on aiemmin näyttänyt mm. tältä:


Tämä vanha tarramalli siis SKAL:in omaa käsialaa (tarran leveys n. 18cm).Omassa ehdotuksessani tarran taustalla oleva auto on tyylitelty versio 50-luvun kuorma-autosta. Tein auton tarkoituksella todella "jäykäksi" ja rouheaksi, enkä lähtenyt työstämään sitä enemmän käsinpiirretyn näköiseksi, koska jostain syystä se sopi mielestäni paremmin aiheeseen ja yhdistyksen "tyyliin", samoin kuin SKAL:in hieman kulmikkaaseen logoon. Piirretty versio näytti liian "sarjakuvamaiselta", siksi piirsin sen uudestaan koneella. Alkuperäinen, käsin piirtämäni versio näytti tältä:
Vanha auto ei mielestäni rajaa aihetta liikaa ja tarra sopisi siis kuva-aiheestaan huolimatta hyvin myös pakettiautoihin ja muunlaiseen kuljetuskalustoon. Vanha kuorma-auto kertoo suomalaisen kuorma-autoliikenteen ja SKAL:in historiasta sekä liiton vuosikymmenten ajan tekemästä työstä kuljetusalan yritysten hyväksi.

Halusin tehdä tarrasta mahdollisimman erinäköisen, kuin mitä se on tähän asti ollut.
Mustaa väriä halusin kokeilla, koska se on tyylikäs, näkyvä, mielenkiinnon herättävä ja saa mielestäni SKAL:in logon erottumaan paremmin. Musta väri myös kuvastaa yötä, jolloin kuorma-auton valot loistavat pimeässä ja halkovat mustaa tietä.

Tällä kertaa omassa arvassa luki Ei voittoa, mutta tulipahan tehtyä
tällaistakin - happy about that. Mielenkiintoinen "projekti".


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti