lauantai 19. marraskuuta 2011

Tekohengitystä.Lauantain - ja aamulla maassa olleen ensilumen - kunniaksi kävin läpi talvivaatelaatikoita ja löysin vanhat rikkinäiset Ralph Laurenin neulesormikkaat, jotka aikoinaan (noin 10 vuotta sitten) olivat varsin priimat ja aina kädessä. Koska niiden väri on kaunis ja ne ovat jotakin mohairin, angoran ja minkälie sekoitusta - ja siksi mukavan tuntuiset kädessä ja todella lämpimät - en ole raaskinut heittää niitä pois; vaikka kaikki sormet pikkurillejä lukuunottamatta olivat haparoiden ja varsin alkeellisilla parsimistaidoillani "korjattu". Joku tietysti ivailee ettei ole ihme, kun nykynaiset valittavat säilytystilan puutetta - mutta sormenpäitä lukuunottamatta hanskat olivat hyvässä kunnossa, eikä luonto anna periksi laadukkaan ja vain-vähän-kulahtaneen poisheittämistä.

Päätin antaa sormikkaille vielä kerran tekohengitystä. Lapset askartelivat vieressä ja koska nyt ollaan siinä vaiheessa elämää ettei äiti to-del-la-kaan saa auttaa yhtään missään, käytin ajan tehokkaasti hyödyksi ja ompelin sormikkaisiin nahkavahvikkeet. Olin vähän aikaa sitten saanut äitini ties mistä tehtaan jämämyymälästä ostamia nahanpaloja, ja niistä innostuneena leikkasin paloista edes-vähän-sinnepäin sormikkaan muotoja mukailevan palan, jonka yksinkertaisella kaksi kättä, neula ja ompelulankaa -tekniikalla harsin sormikkaisiin kiinni. Kuinka näppärästi kaikki sormenpäiden reiät ja auttavasti parsitut kohdat jäivät piiloon. Kuten lapsilla on tapana huudahtaa näyttäessään jotakin hienoa: "ta-laa!" (=tsadaa!), sormikkaat ovat taas täydessä iskussa ja kuin uudet:

Aika karsean näköiset eikö? Mummohanskat. Mutta NIIN lämpimät.
Sain kuin sainkin nämä jälleen käyttöön; kyllä nyt voi taas lesoilla omalla ekologisuudellaan.

PS. pienenä ompeluvinkkinä sille, joka haluaa myös olla ihan-super-ekologinen tai muuten vaan Martta ja vaikkapa parsia omat sormikkaansa: ennen ompelun aloittamista tunge sormikkaan sormiin vähän esim. vessapaperia - tällä tavalla vältyt vahingossa ompelemasta sormikkaan sormen alapuolta yhteen parsimasi sormen yläpuolen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti