lauantai 4. toukokuuta 2013

Grilliruokaa!Grillikausi on avattu. Nyt alkoi virallisesti kesä!


Koko talven odotettu grillikausi avattiin eilen kaasugrillillä "perinteisellä" menulla; ei mitään hienostelua eikä gourmeeta, vaan kasslerpihvit, feta-tomaatit (päälle basilikarouhetta) ja täytetyt herkkusienet toimivat aina. Helppo tehdä, nopea valmistaa ja kuinka herkullista! Herkkusienien sisällä oli tällä kertaa valkosipulilevitettä ja osassa Apetinan Toscana-tomaattilevitettä.

Mutta jotain uuttakin sentään. Niin paljon kuin olen bataattia käyttänytkin - aina vauvasoseista kasvissosekeittoon - en ollut ennen eilistä vielä koskaan grillannut sitä. Kokemus oli hyvä ja onnistunut: viipaloin bataatin ihan ohuiksi viipaleiksi (paksuus alle puoli senttiä), ripottelin päälle sormisuolaa - ja grilliin. Bataatti kypsyy melko hitaasti ja hieman pelkäsin ehtivätkö viipaleet ennemminkin kuivahtaa kuin kyspyä - mutta noin 10 minuutin grillauksen jälkeen viipaleet olivat sopivan pehmeitä syötäväksi. Eivätkä yhtään kuivia! Tällä kertaa siivut menivät siis grilliin ihan "au naturel" mutta kokemuksesta rohkaistuneena aion grillata bataattia jatkossakin - ja seuraavalla kerralla sivelen pinnalle hieman oliiviöljyä ja ripottelen päälle suolan lisäksi pippuria.Tänään piti sitten saada jo pihan puugrillikin korkattua talven jäljiltä. Eipä mitään hienostelua tarvittu tänäänkään, vaan perheen miespuoliselle jäsenelle valkosipuli-homejuustomakkara ja meille muille maissi ja lämmin kanasalaatti riitti mainiosti. Tässä valurautapannulla käristyvät kanasuikaleet salaatin lisukkeeksi.
Kesässä ihanaa - voisin sanoa jopa parasta - on ulkona syöminen! Vaikka sataa tai tuulee tai lentelee vaikka pieniä kiviä, on pakko päästä terdelle syömään. Ruoka maistuu jostain mystisestä syystä paljon paremmalta ja olokin rentoutuu. Kummallista.

Asiasta toiseen; huomasin muuten eilen, että Ricen melamiiniastiat (mm. muki ylemmässä kuvassa) ovat vihdoin tulleet myyntiin myös Stockalle! Viime kesänä, kun etsin kivoja melamiiniastioita - lapsille ja muutenkin terassille käyttöön - sellaisia ei tuntunut löytyvän mistään. Olin hieman pettynyt Marimekon valkoisiin melamiini-Unikkoastioihin, koska ne olivat aika nopeasti käytössä "kellastuneet" ja menneet muutenkin huonoon kuntoon ja kulahtaneen näköisiksi. Lopulta löysin eräästä tanskalaisesta verkkokaupasta Ricen melamiiniastioita ja olin myyty! Aivan ihania kuvioita ja värejä, siroja malleja ja kevyitä kuin mitkä! Yritin etsiä Riceä myös Suomesta: uskon, että niitä jossakin on myynnissä, mutta ei vain osunut omalle kohdalleni. Joka tapauksessa, nyt niitä näyttää olevan Stockankin valikoimassa, joten astiaston täydennys helpottuu huomattavasti :-)Irronneet pihan kivilaatat uusiokäytössä - pannunalusina.

Hyvää viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti