keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Liian kireistä kuminauhoista.


Ai että mua rassaa liian kireät kuminauhat.
Tai ei kaikki kuminauhat - mutta kaikenlaisissa paidoissa ja hameissa ja topeissa nykyään niin kovin suositut kuminauhat.
Ja jos vielä tarkemmin pitäisi tämä rassaamisen syy määritellä, sanoisin, että nimenomaan hihansuissa, vyötäröllä, paidanhelmassa ja muissa kummallisissa paikoissa olevat miksi-ne-ovat-nyt-niin-kauhean-muodikkaita -kuminauhat.

En tajua, miksi kukaan ylipäätään haluaa laittaa kuminauhoja johonkin niin käsittämättömään paikkaan kuin vaikkapa paidanhelmaan.
Mitä se kuminauha siinä tekee? Pitääkö se jotain paikallaan?
Miksi paidanhelma pitäisi saada kurtattua kasaan kuminauhalla?

Onhan ne paidat ihan hirveän kauniita henkarissa. Mutta.
Jos et ole itse sellaista jo kokeillut, sanonko mitä siitä seuraa, kun paidan alareunaa kiristää kuminauha?
Paikallaan jäkittäessähän siitä ei seuraa mitään. Paita on ihan hyvännäköinen - ja kaikki on kivasti.
Mutta kun sitä harvoin tulee jäkitettyä paikallaan muutamaa sekuntia pidempään, se on ongelma.
Kun liikkuu nanomillimetrinkin, paidan helma nousee y-l-ö-s.
Iiiihan kokonaan ylös, aina tisseihin asti, jos helmaa ei koko ajan
huomaa/jaksa/muista nykiä alaspäin - tai lähinnä kouristuksenomaisesti pitää siitä kiinni.

Joo, tiedän.
Se on ihan kauhean trendikästä, se on kaunista ja se on seksikästä silloin, kun paitaa pitää päällään kokoa 0 oleva teini tai henkkamaukan malli - jolle on ihan sama näkyykö napa ja missä kohtaa selkää/mahaa se paita viipeltää vai onko sitä ylipäänsä lainkaan päällä.
Mutta se ei ole a) trendikästä, b) kaunista, c) seksikästä tällaisen hieman varttuneemman, normaalivartaloisen, ihan tavallisen naisen päällä.
Kun tähän kuminauhavillitykseen lisätään vielä paidan nafti pituus - no, sä tiedät, mitä siitä seuraa.

Teetpä mitä tahansa, kuminauha on aina väärässä paikassa.
Se killittää kivasti mahakummun ja navan päällä. Sexy mama!
Se pompsahtaa kivasti valkoisena hyllyvän makkarameren juuri väärälle eli yläpuolelle. Not nice!

Millään ei voi estää paidanhelman nousemista ja kaiken sen ihan-hyvä-että-se-on-piilossa -materiaalin paljastumista.
On ihan sama onko alla aluspaita - näyttää itse asiassa vielä tyhmemmältä, kun mahakumpua peittää aluspaita, jonka päällä killittää kuminauhalla yhteen kurottu paidanhelma.
Tai sitten aluspaita nousee ylös ihqun trendipaidan mukana.
Paidanhelmasta ei voi pitää koko aikaa kiinni - trust me, I've tried.
Kuminauhaa ei kannata kiristää (eikä usein voikaan) - mitä tiukempi kuminauha, sitä pinkeämpi fiilis, kun se ritsan lailla napsahtaa kummun yli.

Kuminauhat on yleensä vielä ommeltu kiinni niin kieron tiukasti, ettei ole mitään mahdollisuutta saada raksittua niitä pois. Olipa käytössä millainen ratkoja tai neula-arsenaali tahansa.

Joku voisi tietenkin kysyä, miksi sitten ostaa moisia kuminauhahärpäkepaitoja. Onhan niitä tavallisia T-paitoja kaupat pullollaan.
Good point, my friend.
Mutta kun ne tavalliset trikooteepparit ei aina ole se juttu.
Kun ne kuminauhalliset paidat on kaikilta muilta osin niin ihqu-ihania! Kankaat, värit, koristelut, kaikki - ihania. Paitsi se kuminauha.
Siksi niitä haluaa ostaa. Vaikka tietää, ettei se kuminauha toimi. Ei se vaan toimi.
Ja vaikkei tässä mitään taianomaista muodonmuutostakaan ole odotettavissa - vaikka siihenkin tosin on joskus tullut luotettua. (Kuinka kauan muuten mahamakkarat mahtavat virallisesti olla "vauvamahaa" - ja missä vaiheessa ne muuttuvat ihan tavallisiksi "mahamakkaroiksi"? Anyone?)

Ei, mä en edes ala selittää, mitä kuminauhalla kokoon krympätyt hihansuut tekevät alkaville alleille.
Antaa olla.
Toivon vain, että taas kerran tämäkin muoti menisi melko pian ohi - ja kaupoista alkaisi taas saada ihan tavallisen mallisia ja tavallisen mittaisia, mutta silti kauniista kankaista tehtyjä naisellisia paitoja.
PS. koska en vain joskus voi olla sortumatta niihin ihaniin kuminauhahärpäkepaitoihin, olen "ratkaissut" ongelman omalta osaltani tuhoamalla kuminauhat silittämällä. Häh?
Silitän paitaa kuminauhan päältä niin kuumalla, kuin paidan materiaali antaa periksi (kangas ei saa palaa!) - kuminauha löystyy = paidanhelma löystyy = ongelma on ratkaistu.
Ja tämä ei sitten ollut mikään toimintatapasuositus - en aio ottaa minkäänlaista vastuuta silitysraudalla polttamistasi paidoista.2 kommenttia:

 1. Siis se on just näin!

  Kyllä mun mielestä vielä ekaluokkalaisen äitinä mä voin hyvin sanoa niitä vauvamakkaroiksi ja raskauskiloiksi. Ihan varmana voin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä oon aika lailla samaa mieltä, toi on ihan hyvä linjaus. Raskauskiloja voi olla ainakin siihen asti, kun lapset on koulussa. Ja tähän voi tapauskohtasesti laskea mukaan myös yläasteen, lukion/amiksen, yliopiston ja tarpeen tullen myös erikoistumisopinnot. Eli kenellä tässä mitään mahamakkaroita on? :)

   Poista