torstai 1. joulukuuta 2011

Hieman sappea.

Taas on koirankakkoja kadunreunat täynnä. Voi että pistää vihaksi.
Niin harvoin näkee järkevän, fiksun ja myös muita ajattelevan koiranomistajan, joka on varustautunut pienellä pussilla ja myös käyttää sitä: noukkii koiransa jätökset.

En nyt sen kummemmin asiaan paneudu, koska aihe on niin loppuunkaluttu ja kulunut; top-kympissä varmaankin kaikilla kirjoitusfoorumeilla yleisönosastoista keskustelupalstoihin. Mutta jonkinlaista ajattelun yksipuolisuuttahan koiranomistajien kohdalla voi havaita. Vaikuttaa olevan perusoikeus, että koirat saavat tehdä lähes mitä tahansa: kaivaa kuoppia hautausmaalla, pissata kerrostalon ulko-ovea vasten tai naapurin ruusupensaaseen - ja kakata ihan mihin tahansa ilman, että omistajalla on minkäänlaista velvollisuutta korjata kakkoja pois. Ja niin edelleen. Koiranomistajien mielestä on myös aivan selvää, että koirat pitää voida tuoda joka paikkaan - oli kyse sitten kahvilasta, sairaalasta, Michelin-tähdillä varustetusta ravintolasta tai päiväkodista. Mm. paha allergia, astma, hengenahdistus, epämukavuus koirankarvoista, epähygienia ja muut vastaavat ovat silkkoja koiranvihaajien tekosyitä. Tai sitten muut ovat ihmisiä, jotka ”eivät syvällisesti ymmärrä” eläimiä, niiden tunteita ja älykkyyttä (ja niin kuin tämä edes liittyisi koko asiaan).

Jos näitä ilmiselviä oikeuksia joku uskaltaa kyseenalaistaa, hän on psykopaattia lähentelevä eläintenvihaaja, joka todennäköisesti kiduttaa eläimiä salaa kotonaan tai on vähintäänkin saatananpalvoja. No, tästäkin tekstistä loukkaantuville koiranomistajille tiedoksi: en ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti